Is the sky, the limit?

Geplaatst op maandag 23 april 2018

Gaat u wel eens met de taxi? Dan kent u de problemen vast wel: ongemakkelijke gesprekjes, wachten, files... 
Speciaal voor de mensen die denken dat het hele concept van taxi's wel eens mag worden gemoderniseerd, worden er nu tests uitgevoerd met heuse drone-taxis. Zo heeft een drone-taxi laatst een rondje gevlogen door de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Onder toeziend oog van een echte prins van Oranje.


Van 4G naar 5G
De Johan Cruijff Arena was een geschikte locatie omdat daar een speciaal 4G-netwerk is aangelegd. Maar om in de toekomst echt goed met drones te kunnen communiceren, moeten we nog even op een landelijk 5G-netwerk wachten. Dat komt doordat drones die echt door de open lucht vliegen ook onderling moeten communiceren. Anders is een botsing snel gemaakt, natuurlijk.
Ook wat wetgeving betreft zijn taxi-drones nog een klein beetje toekomstmuziek. Op dit moment mogen drones namelijk nog niet binnen de bebouwde kom vliegen. Zonder speciale vergunning, althans. Partijen uit de drone-industrie roepen de regering al een tijdje op om nog eens goed naar alle regelgeving te kijken. Wellicht dat dit filmpje de minister aan het denken zet?
 

Supersnel netwerk
Buiten commercieel gebruik als taxi kan de technologie achter taxi-drones natuurlijk op een heleboel andere manieren worden ingezet. Denk aan inspecties op zee of aan organen die van ziekenhuis naar ziekenhuis moeten worden gebracht. En dan heb je natuurlijk nog de drones die pakketjes bezorgen.
Techgigant Amazon heeft daar al een speciale service voor opgericht, genaamd Amazon Prime Air. Op dit moment bevindt de service zich nog in de testfase en wordt er vooral op het Engelse platteland rondgevlogen. Maar het is heel goed voor te stellen dat we onze boodschappen in de toekomst gewoon in de voortuin of op het balkon laten afzetten.
Om vervolgens in een taxi-drone te stappen en naar een afspraak te vliegen, natuurlijk. De drone-taxi live in actie zien? Kijk dan hier het filmpje op nu.nl.

dronetaxi-getest-in-johan-cruijff-arena thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?