Equinix lanceert Internet Exchange in Nederland

Geplaatst op woensdag 25 april 2018

In Nederland hadden we al de NL-IX, AMS-IX, SPEED-IX en Asteroid. Comsave zit op al deze internet exchanges al aangesloten, en daar is dan nu ook nog eens de Internet Exchange van Equinix, de EQUIN-IX? Voor ISP's met toegang tot de datacenters van Equinix wordt connecteren nu een fluitje van een cent, zonder dat er een link via IP-transit leveranciers moet gemaakt worden.
 

Equinix gelooft dat met het lanceren van de eigen Internet Exchange te kunnen bijdragen aan het succes van de eigen klanten. Niet alleen de Internet Exchange moet daarvoor zorgen. Ook de eigen digital edge heeft er een groot aandeel in. Digital edge helpt bedrijven met aanhoudende end-user prestatieproblemen en de daardoor rijzende IT-kosten door aan een zo goed als real-time snelheid mensen, locaties, clouds en data te integreren. Zowel de digital edge als de internet exchange zouden zo een extra impuls moeten geven aan de digitale business waarop steeds vaker bedrijven op overschakelen. Interconnectie is hét codewoord die in de digitale industrie nu over alle tongen rolt. ISP's, Partners én klanten begrijpen steeds vaker dat digitaal snel verbonden zijn een integraal deel is van de supply chain.
 

Dit is ook waar Equinix zelf ook naar verwees bij de lancering op het Driving Digital Transformation evenement: digitale bedrijfsvoering blijft groeien. Volgens een onderzoek van McKinsey is het mondiaal gebruik van bandbreedte sinds 2005 met een factor 45 toegenomen en net als bij de Wet van Moore zal de groei zal de komende jaren niet afgeremd worden. Integendeel. De nood aan bandbreedte blijft zo baanbrekend hard stijgen mede door de financiële markten en een grote toename in videostreaming wereldwijd. Rest ons alleen de vraag of alweer een nieuwe internet exchange niet leidt tot fragmentatie in de markt, of dit een natuurlijke evolutie is wanneer ook de vraag voor bandbreedte blijft aanhouden. 
 

Wilt u als partner ook een link op de Equin-ix? Neem dan contact op met support@comsave.com. 

equinix-lanceert-internet-exchange-nederland thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?