In Frankrijk binnenkort enkel nog VoIP bellen

Geplaatst op dinsdag 11 september 2018

Orange, de grootste telecomprovider van Frankrijk en het vroegere France Telecom, besliste afgelopen week om vanaf 2023 de eerste analoge telefoonlijnen te gaan afsluiten. Vanaf 15 november van dit jaar neemt Orange dan ook geen nieuwe klanten meer aan voor de analoge vaste telefonie-diensten. Franse bedrijven denken dus beter nu al na over de VoIP-oplossingen die ze zullen moeten gaan gebruiken over enkele jaren. Voor zeker 9,4 miljoen Fransen die nu nog analoog bellen, zal deze beslissing ook een ingrijpende verandering betekenen. Zij zullen moeten kiezen voor een ‘box’ te nemen: een internet, telefoon en TV-abonnement in één.
 

De reden die Orange voor deze beslissing neemt is tweeledig. Enerzijds lopen de kosten voor het vaste netwerk hoog op en anderzijds is de infrastructuur verouderd. Het gaat zelfs zo ver dat Orange moeite heeft om reserveonderdelen te vinden om het analoge netwerk te onderhouden. De gehele structuur is meer dan veertig jaar oud, toen de elektromechanische schakelen hun intrede deden, ten koste van de telefonistes die nog handmatig telefoongesprekken faciliteerden.
 

De impact op het bedrijfsleven is ook niet min. Hoewel het gebruik van vaste telefonie sinds 2012 is gehalveerd, gebruikt nog steeds 70% van de bedrijven het analoge ptsn-netwerk, voornamelijk in landelijke gebieden is dit het geval. Denk dan aan faxen, mobiele pinapparaten, alarmsystem en ga zo maar door.

Voor de tarieven zou de hele omslag niet al te veel effect mogen hebben, die worden streng in de gaten gehouden dooor Affut, de Franse vereniging van telecomgebruikers. Ook gebruikers die al zijn omgezet zijn positief. In Bretagne werd al op 14 testplaatsen de overgang ingezet, zonder noemenswaardige problemen.
 

Heeft u als partner van Comsave klanten in Frankrijk die dit moment willen aangrijpen om over te gaan naar een VoIP oplossing? Neem dan contact op met onze partner accountmanagers. Heeft u zelf vestigingen in Frankrijk? Neemt u dan met al uw vragen hieromtrent contact op met onze sales afdeling op 088 999 5500 of sales@comsave.com.

frankrijk-voip-bellen thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?