Huurders en werknemers steeds veeleisender op internetvlak

Geplaatst op donderdag 18 januari 2018

De lijst van applicaties waar internet voor nodig is wordt steeds langer. Mailen en VoIP bellen, uiteraard, maar tegenwoordig ook: werken in de cloud, videoconferenties over Skype, gasten hebben Wifi nodig, IPTV en dan komt ook het Internet of Things er ook nog eens aan. Zo wordt de behoefte voor een stevige bandbreedte en bijhorend netwerk steeds groter. Helaas blijkt Nederland uit Europees onderzoek door Censuswide in 2017 niet de beste leerling van de klas, integendeel.
Nederlandse werkgevers stellen hun medewerkers te weinig hoge internetsnelheden en moderne werkplekken ter beschikking, stellen de onderzoekers vast. Van alle Europeanen zijn Nederlanders het meest tevreden over de internetverbinding thuis, maar slecht de hélft is tevreden over de internetconnectie op het werk. Niet enkel werknemers maken zich zorgen, zo blijkt. MKB Servicedesk stelde in 2013 al vast dat 61% van ondernemers in Nederland vreest dat de huidige internetverbinding niet geschikt is voor de beoogde toekomstplannen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien 70% van de ondernemers nog gebruik maakten van een ADSL-verbinding. Om toekomstbestendig te zijn, kiest een ondernemer beter voor een kabel- of glasvezelverbinding.
 

Op de markt voor zakelijke netwerkdiensten groeit ook het aantal glasvezelaansluitingen terwijl het aantal koperaansluitingen krimpt. Het totaal aantal aansluitingen daalt, wat niet verbaast. De reden hiervoor is dat meerdere zakelijke eindgebruikers één glasvezelaansluiting kunnen gebruiken, en dus niet elk een koperverbinding nodig hebben. Dit blijkt uit gegevens van Autoriteit Consument & Markt uit 2016.
 

Maar hoe kan het facility management verdienen aan de internetverbinding? 

Wanneer er van een facility manager of pandeigenaar steeds beter en sneller internet wordt verwacht, wordt men voor het vraagstuk gesteld hoe dat het beste georganiseerd kan worden en wat dat moet kosten. Er zijn veel manieren om een internetverbinding te bekostigen, maar dat er ook verdiend kan worden aan de internetverbinding, is niet iedereen bekend. De managed internetvoorziening kan doorberekend worden in de servicekosten en er kan een betaalde WiFi aangeboden worden in vergaderruimtes bijvoorbeeld. Internet is namelijk een service die iedereen belangrijk vindt. Ook externe partijen die er gebruik van maken. Te denken valt aan het beveiligingsbedrijf dat camera’s installeert, de slimme CV-ketel met een servicecontract op afstand, het cateringbedrijf voor het aansluiten van de pin-apparaten en de slimme koelkasten… de mogelijkheden zijn eindeloos.
 

Meer weten hoe u kunt profiteren van optimale connectiviteit in uw pand? Tycho Burgerhoff van Comsave presenteert woensdag om 13u in zaal 1: “IoT: Hoe maakt u van de internetverbinding een verdienmodel?” Ook kunt u Comsave bezoeken tijdens de Facilitair & Gebouwbeheer beurs op stand H71 in Hal 2 om meer te weten te komen.

huurders-werknemers-veeleisender-over-internet thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?