Kabinet: Nederland moet naar 1Gbit/s

Geplaatst op dinsdag 3 juli 2018

Eerder berichtten we al over de ambities van het kabinet om de digitalisering bij de horens te vatten: in 2021 moet Nederland het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa hebben.
 

Dat stond in de nota ‘Nederland digitaal’, dat vorige week door de ministerraad werd goedgekeurd. In deze nota verwoordt Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, hoe Nederland om moet gaan met digitalisering. En nu is er dus ook het Actieplan Digitale Connectiviteit dat het kabinet dinsdag presenteert. En nu de inhoud daarvan bekend is, wordt duidelijk dat kabinet zijn digitale ambities nog een tandje bij zet.
 

Razendsnel internet in uw woning
 

Tegen 2023 moet de grote meerderheid van de bevolking een nog tien keer snellere verbinding in huis hebben: dan loopt er maar liefst een 1Gbit/s-verbinding zo uw woning in. De internetleveranciers Ziggo en KPN zijn nog lang niet zo ver: bij het meest uitgebreide Ziggo-pakket haalt u maximaal 400Mbit, bij KPN is dat glasvezel tot 500Mbit.
 

5G-dekkingsverplichting
 

Verder in het Actieplan maakt het kabinet ook werk van een dekkingsverplichting voor het langverwachte en supersnelle mobiele 5G-netwerk. Bij de veiling van de etherfrequenties, tegenwoordig een hot topic in Den Haag, zullen de telecombedrijven aan deze verplichting moeten voldoen.
 

Buitengebieden

Tot slot richt het kabinet zich ook op de buitengebieden. Die kunnen niet langer achterblijven. Het ministerie gaat lokale overheden zowel financieel als met kennisuitwisseling steunen om de aanleg van netwerken te vergemakkelijken. Bevindt u zich in een buitengebied en heeft u geen zin om te wachten tot 2023? Dan kan een straalverbinding van Comsave vaak soelaas bieden. Bekijk hier in onze postcodechecker of er een straalverbinding of ander zakelijk internetverbindingen voor uw locatie mogelijk zijn.

nederland-moet-naar-een-gigabit-per-seconde thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?