Formule 1 gaat hard: 300 km per uur, 100 Gbits per seconde

Geplaatst op vrijdag 23 maart 2018

Stel: je bent Max Verstappen. Je bent bezig met het laatste rondje in de allesbeslissende laatste race van het seizoen. Je ligt aan kop, maar Lewis Hamilton zit vlák achter je.
 

Daar komt de laatste bocht. Die móet je lekker nemen, anders haalt Hamilton je geheid in. Gelukkig zit jij bij een van de meest geavanceerde raceteams ter wereld. En gelukkig heeft jouw bedrijfsnetwerk je perfect op dit moment voorbereid.
 

Hoe dat precies zit?
Simpel: de techneuten in jouw team hebben met supersnel internet alle denkbare data verzameld over elke meter die je tot nu toe gereden hebt.
 

Die bocht die je zo lekker nam? Die is tot op de micrometer opgemeten en in de vorm van een hypergedetailleerde analyse van tientallen gigabytes terug geknald naar het hoofdkwartier.
 

Die keer dat je gruwelijk de grindbak inging? Die staat voor zeker honderd gigabyte aan HD-videomateriaal die door jouw team via een livestream bekeken wordt.
 

We hebben het hier dus niet over wat cijfertjes en grafiekjes. We hebben het over een constante stroom van ontelbaar veel gigabytes die over de circuits richting de garages racet. Al die data stelt jouw team in staat om nog tijdens de race een extra pitstop in te lassen, of om de bandendruk iets aan te passen.
 

Kijk, met zo'n zakelijk netwerk kom je pas echt aan kop te liggen. Om dit alles met hoge performance te laten draaien, is het natuurlijk essentieel dat de verbinding tussen de auto en apparatuur ten alle tijden tiptop in orde is.
 

Want 100 gigabyte per seconde verstuur je natuurlijk niet zomaar. Daar heb je een supersnelle verbinding voor nodig die zelfs een top Lewis Hamilton nog niet in kan halen.

snelste-dataverbindingen-formule1 thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?