Streaming in de baas z'n tijd

Geplaatst op vrijdag 6 april 2018

Lees je dit artikel toevallig op kantoor of in je werkruimte? Kijk dan voor de grap eens om je heen. Naar die speakers waar muziek uit komt, naar je laptop en mobiel en naar die elektronische muizenval in de hoek (komen we straks nog op terug).
 

Wat al deze dingen gemeen hebben? Nou, ze zijn natuurlijk, belangrijk op de werkvloer, en in de meeste gevallen zijn ze op de een of andere manier connected met het bedrijfsinternet.
 

Internet op kantoor
Zo staat er op elke werkvloer minstens af en toe een muziekje op, vaak via een streamingdienst als Spotify. En dan vaak niet op één device. Op sommige werkvloeren luisteren wel tientallen of honderden werknemers via hun koptelefoon naar Spotify, Deezer of Youtube. Ongetwijfeld heeft dit er aan bijgedragen dat Spotify in relatief korte tijd zo'n grote speler is geworden. Het bedrijf ging onlangs voor zo'n 30 miljard euro de beurs op. Kassa!
 

Werken in de cloud
Vergis je niet: in een jaar kan dit soort 'casual' dataverkeer behoorlijk oplopen. Daar houden bedrijven serieus rekening mee. Maar de meeste bedrijven gaan pas echt veel data gebruiken als ze hun werk (deels) in de cloud doen. Nu al kost één uur Spotify luisteren al 42 MB aan data (en dat op de laagste audiokwaliteit). En hoe meer er in de cloud gewerkt wordt, hoe meer die MBs zullen oplopen. En waar we over een jaar of tien staan? Wie zal het zeggen...
 

Internet of things
En die muizenval waar we het in het begin van dit artikel over hadden? Die zit aangesloten op het internet of things, natuurlijk. Want tegenwoordig zijn er ongediertebestrijdingsbedrijven met muizenvallen die een seintje doorgeven als een muis in de val is gelopen. Medewerkers vervangen alleen de vallen die daadwerkelijk gebruikt zijn. Op die manier hoeven ze niet al hun vallen constant te controleren. Lekker efficiënt!
 

Zulke diensten bestaan nu natuurlijk al, maar in de nabije toekomst zullen er natuurlijk nog veel meer bedrijven komen die met hun businessmodel op het internet of things inzetten. Klaar voor de toekomst Wilt u ook uw werkvloer muisvrij houden? En klinkt werken in de cloud u als muziek in de oren (al dan niet via Spotify)? Dan is het belangrijk dat uw internet dit nu en in de toekomst probleemloos aankan. Neem daarom een kijkje op onze speedtest en u ziet meteen of uw internetsnelheid nog wel up-to-date is. Een beter aanbod nodig? Kijk dan nu in Comsave's handige postcodechecker. De kans is groot dat u beter af bent bij Comsave.
 

En voor wie het Spotify'en niet kan laten, hier een handige instructievideo hoe je offline kan luisteren, dus zonder dataverbruik.

streaming-in-de-baas-zijn-tijd thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?