Comsave is verhuisd, vanaf nu super snel internet in de Houthavens voor iedereen?

Geplaatst op maandag 18 juni 2018

We zijn verhuisd, maar hoe zit het met het internet in de Houthavens?

 

U heeft het vast gemerkt: we hebben het Comsave-kantoor aan de Riekerpolder in Slotervaart vaarwel gezegd en zijn verhuisd naar een nieuwe omgeving: het bruisende Houthavens. Als Comsave zijnde moest het internet natuurlijk top geregeld zijn, en dat is het ook: wij hebben een glasvezelverbinding van 100Mbit/s waarmee we u dus ook razendsnel van dienst kunnen zijn. Maar die Houthavens, waar komt die naam vandaan? En hoe zit het met internet voor de andere bedrijven in de buurt? We zochten het uit.

 

Een blik terug in de tijd

 

De Houthavens hebben hun naam simpelweg te danken aan waar deze havens vroeger voor dienden. Vroeger kwamen vrachtschepen vanuit de hele wereld hier in Amsterdam, in de Houthavens om hun hout te lossen. Het was dé locatie voor houthandel. Het waren dan ook de eerste havens van Amsterdam die een heel belangrijke handelsfunctie hadden.

Houthavens van vroeger

 

De Houthavens nu

 

De Houthavens zoals wij deze nu kennen bestaat uit zeven eilanden. Ieder van deze eilanden straalt zijn eigen karakter uit en heeft een eigen thema. De namen van de eilanden en de bruggen verwijzen allemaal naar de geschiedenis van het gebied en vooral naar de houthandel.

 

Ook nu vindt er nog steeds ruwe handel plaats en liggen er nog heel ruime schepen die hier hun vracht laden en lossen. Er zijn zowel woningen als bedrijven gevestigd, maar ook voorzieningen als winkels, supermarkten en scholen zijn hier te vinden. De Houthavens blijft een gebied dat zich nog sterk blijft ontwikkelen de komende jaren.

 

Uitkijk naar de toekomst

 

Sinds 2010 wordt er al hard gewerkt aan de Houthavens. Er wordt verwacht dat het gehele project in 2022 helemaal afgewerkt zal zijn. In de toekomst, wanneer de bouw wordt afgerond, zullen de Houthavens een duurzame en klimaatneutrale wijk worden. De openbare energie zal hier zoveel mogelijk zelf worden opgewekt, en zoveel mogelijk materiaal wat wordt gebruikt voor de verbouwing is gerecycled, hoe mooi is dat?

 

Het internet aan de Houthavens

 

Bij de modernisering kan het internet in de Houthavens natuurlijk niet achterblijven, want ook alle bedrijven die hier zijn gevestigd gaan met de tijd mee. Wij hebben het uitgezocht met onze beschikbaarheidscheck en hebben gezien dat in principe overal glasvezel onnet ligt, waardoor de levertijd beperkt kan worden tot 8 weken. Dat is de beste en snelste optie om uw bedrijf online te krijgen met zakelijk glasvezel. Bent u benieuwd of er in uw buurt ook glasvezel dichtbij ligt? Doe dan hier de postcodecheck voor uw locatie.

 

Weet u ons al te vinden? Klik hier voor een routebeschrijving naar onze nieuwe locatie.

vanaf-nu-supersnel-internet-in-de-houthavens-voor-iedereen thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?