VoIP blog 8: Verschillende platformen; Xelion

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018

In VoIP blog 7 heeft u kunnen lezen over het VoIP platform 3CX, maar ook Xelion is een VoIP platform. Beide zijn wel degelijk te vergelijken, wat zijn dan de belangrijkste verschillen?

 

Installatie Xelion

De Xelion softphone-app is op zowel laptop als smartphones of tablets makkelijk te installeren. Door deze softphone te installeren op uw apparaten bent u gelijk een stuk mobieler en zal het werk een stuk efficiënter zijn, want als u een zakelijke oproep ontvangt kunt u deze met het apparaat wat u op zak heeft aannemen, waar u ook bent.

 

Hoe werkt Xelion?

Nadat je de softphone hebt geïnstalleerd op de gewenste apparaten, kan iedere gebruiker het naar zijn of haar eigen behoeften en wensen instellen. Xelion heeft verschillende handige functies zoals het eenvoudig instellen van belgroepen en doorschakelingen, maar ook heeft u de mogelijkheid tot een adresboek die volledig up-to-date is en altijd op ieder apparaat bereikbaar is.

 

Het is ook mogelijk om ieder nummer direct te bellen met slechts een klik of tik op het scherm en bovendien kunt u ieder gesprek opnemen en terugluisteren wanneer het u uitkomt. Xelion biedt ook de mogelijkheid tot het eenvoudig genereren en rapporteren van de bereikbaarheid en het belgedrag.

 

Bij Xelion is het, net als bij 3CX, ook mogelijk om het VoIP netwerk over te schakelen op uw eigen smartphone voor als u bijvoorbeeld een dag thuis werkt of onderweg bent.

 

Wat kost het gebruik van Xelion?

Bij uw leverancier voor zakelijk VoIP telefonie of zakelijk internet is de mogelijkheid om licenties aan te vragen voor Xelion. Voor elke VoIP-oplossing zijn de prijzen verschillend. Daarom informeert u het best rechtstreeks bij onze adviseurs.

 

Welke verschillen zijn er dan precies tussen 3CX en Xelion?

Beide softphones zijn in te stellen op verschillende apparaten, maar niet voor iedere klant is dezelfde oplossing het beste. Zo raden wij bij Comsave voor internationale telefoongesprekken, waar meerdere toestellen van belang (kunnen) zijn, eerder 3CX aan. Met Xelion daarentegen ben je al vanaf één ingezet toestel al goed geholpen. Xelion is dus de meest geschikte oplossing voor MKB-bedrijven.

 

Samen met Comsave kunt u kijken naar dé oplossing voor uw bedrijf. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? U kunt ons bellen op +31 (0)88 999 5555 of stuur ons een mail naar sales@comsave.com en wij zullen contact opnemen met u.

 

Lees meer in onze VoIP-serie:
 

- VoIP blog 1: Wat is VoIP eigenlijk?

- VoIP blog 2: Is VoIP beter dan Skype?

- VoIP blog 3: De voordelen van VoIP

- VoIP blog 4: VoIP op de werkvloer

- VoIP blog 5: De techniek en de installatie

- VoIP blog 6: De telefooncentrale en het telefoongesprek

- VoIP blog 7: Verschillende platformen; 3CX

- VoIP blog 9: Uw VoIP bij Comsave: wat kan u verwachten?

verschillende-platformen-xelion thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?