VoIP blog 2: VoIP, beter dan Skype?

Geplaatst op woensdag 9 mei 2018

Wat is Skype?

Skype is een software applicatie op uw computer of een app op uw telefoon waarmee u eenvoudig video- of audiogesprekken voert met uw collega’s, familie of vrienden. Skype is handig voor uzelf, maar is het ook een oplossing voor uw bedrijf? Skype bestaat volledig gratis, al moet u er dan wel de reclame bijnemen. De Premium versie heeft iets meer opties, zoals groepsgesprekken en een extra Skype-telefoonnummer als uitbreiding.
 

Hoe werkt het?

Skype is eenvoudig te downloaden uit de app-store op uw telefoon of op Skype.com voor PC en Mac. Om met Skype te kunnen bellen moet de andere kant van de lijn ook Skype geïnstalleerd hebben. Ook moet die ander ingelogd zijn wanneer u belt, wat niet zo vanzelfsprekend is uiteraard. Bent u op eender welk platform bent u 24/7 ingelogd?
 

De beperkingen van Skype
Skype is niet instelbaar naar uw eigen wensen en naar die van uw bedrijf, en daardoor erg gelimiteerd in gebruik. Zoals eerder aangebracht dienen beide kanten van de lijn ingelogd te zijn. Wilt u ook kunnen bellen naar iemand zonder Skype? Dan heeft u de Premium-variant nodig en moet u zelf krediet toevoegen aan uw Skype account, waarvan na elk gesprek de kost wordt afgetrokken. Bovendien vervalt uw krediet als u zes maanden geen gebruik hebt gemaakt van Skype. Niet handig!


Skype for Business / Microsoft Teams / Microsoft Lync
Skype for Business, voorheen bekend als Microsoft Lync en sinds dit jaar weer van naam veranderd in Microsoft Teams probeert aan de noden van bedrijven tegemoet te komen. Alleen zijn hier ook beperkingen aan verbonden: Skype for Business kunt u enkel gebruiken als u ook het Microsoft pakket Office 365 betalend afneemt. Microsoft heeft enkele veranderingen doorgevoerd die het makkelijker maken om gezamenlijk tijdens een call aan documenten te werken, in Office 365 uiteraard. Ondanks die innovaties, is Skype nog steeds niet dé oplossing voor zakelijk gebruik. En hoewel u Skype ook met uw hardphone kan gebruiken, wordt de installatie hiervan volledig aan u zelf overgelaten en hoeft u daar ook geen support bij te verwachten. Dat is bij Comsave wel anders.


Kan het ook anders?
Ja. Skype is erg gelimiteerd is gebruik en daarom niet geschikt voor bedrijven die vaak meer wensen hebben als het gaat om telefonie. Voor bedrijven bestaat daarom zoiets als VoIP. Met VoIP kunt ten allen tijde bellen naar iedereen, ook als zij geen VoIP hebben en kunt u VoIP instellen naar eigen smaak en wensen. Denk dan bijvoorbeeld aan keuzemenu’s, wachtmuziek (ook bij doorverbinden), antwoordapparaat en een dag vs. nachtstand die u bijvoorbeeld afwisselend kunt inzetten tijdens en na kantooruren of voor feestdagen en weekenden. Persoonlijke voicemail-boodschappen per medewerker, gespreksopnames of doorschakeling naar uw mobiel zijn ook geen enkel probleem voor ons VoIP-platform. Lees hier meer over het eindeloos aantal instelbare functies van VoIP.

 

In de volgende afleveringen van ons VoIP Dossier raken we volgende onderwerpen nog aan:

-> Hoe ziet VoIP er precies uit dan?

-> Als ik VoIP neem, hoe ziet de installatie er dan uit?

-> Wat zal VoIP me gaan kosten?

-> Hoe vraag ik VoIP aan of kan ik een demo-account krijgen om te testen?
 

Concluderend leerden we dat Skype een VoIP-service is met beperkte gebruiksvriendelijkheid en daarom erg weinig geschikt als oplossingen voor bedrijven met een zekere professionaliteit.

 

Wilt u meer weten over hoe u VoIP handig kunt inzetten in uw bedrijf? Neem dan even contact met ons op via +31 (0)88 999 5555 of stuur ons een e-mail naar sales@comsave.com en wij doen de rest.
 

Lees meer in onze VoIP-serie:
 

- VoIP blog 1: Wat is VoIP eigenlijk?

- VoIP blog 3: De voordelen van VoIP

- VoIP blog 4: VoIP op de werkvloer

- VoIP blog 5: De techniek en de installatie

- VoIP blog 6: De telefooncentrale en het telefoongesprek

- VoIP blog 7: Verschillende platformen; 3CX

- VoIP blog 8: Verschillende platformen; Xelion

- VoIP blog 9: Uw VoIP bij Comsave: wat kan u verwachten?

 

voip-beter-dan-skype thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?