Waarom glasvezel steeds belangrijker wordt

Geplaatst op vrijdag 8 juni 2018

Waarschijnlijk kunt u het zich nog wel herinneren: de inbelmodems die vroeger nodig waren om verbinding met internet te maken. Ze piepten en kraakten wat af en hielden ook nog eens de telefoonlijn bezet.

 

Een paar jaar later kregen we kabelinternet. Maar ook toen haperden de meeste Youtube-filmpjes nog om de haverklap. Een heel gezin, dat op verschillende devices Netflix kijkt, naar Spotify luistert en ook nog eens online gamet was toentertijd echt ondenkbaar.

 

Meer en meer data

 

De laatste jaren maken we een explosieve vraag naar data mee, en niet alleen vanuit de consument. Ook bedrijven zijn meer en meer afhankelijk van een goed bedrijfsnetwerk en supersnel internet op de werkvloer.

 

Dat heeft veel te maken met de enorme rol van de cloud in de ICT-infrastructuur van moderne bedrijven. Met al die applicaties die via externe datacenters lopen slingert de gemiddelde werknemer dagelijks behoorlijk wat data heen en weer om zijn werk te kunnen doen.

 

Om nog maar te zwijgen over de opkomst van het internet of things. Hoe meer voorwerpen en objecten er op de werkvloer online gaan, hoe meer data er elke seconde van de dag gebruikt zal worden.

 

Glasvezel

 

In de toekomst zal een landelijk 5G-netwerk aan een deel van de vraag naar snel internet kunnen voldoen. Maar voor veel bedrijven is een supersnel glasvezelnetwerk nóg een stukje belangrijker.

 

Glasvezel maakt internetsnelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk. Dat is maar liefst tien keer de 100 megabit per seconde die nu als de standaard voor supersnel internet geldt. En ook niet onbelangrijk: bij glasvezel is de uploadsnelheid min of meer gelijk aan de downloadsnelheid.

 

Wat betreft de aansluiting van consumenten op het glasvezelnetwerk wil het nog niet helemaal vlotten. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper zullen in 2021 pas drie miljoen adressen aangesloten zijn. In dat tempo duurt het nog een jaar of twintig voor er een landelijk netwerk is.

 

Gelukkig staat zakelijk glasvezel in Nederland er een stuk beter voor. Op dit moment heeft al 90% van de Nederlandse bedrijven toegang tot het glasvezelnetwerk.

 

Dat is goed nieuws, want in een wereld van cloud computing en internet of things is glasvezel voor veel bedrijven van essentieel belang.

 

Klaar voor de toekomst

 

Betrouwbaar en snel internet wordt met de dag belangrijker. Daarom doet Comsave er alles aan om supersnel zakelijk internet te leveren, waar mogelijk ook via glasvezel. En dat voor een lage prijs en met de beste service.

 

Benieuwd hoe Comsave ook uw bedrijf aan supersnel internet kan helpen? Doe dan nu de postcodecheck.

waarom-glasvezel-steeds-belangrijker-wordt thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?