Zakelijk internet in Tilburg

Geplaatst op dinsdag 4 september 2018

zakelijk glasvezel internet amsterdam

Zakelijk glasvezel in Tilburg
 

In Tilburg is maar liefst 1000 hectare bedrijventerrein aanwezig, wat maakt dat Tilburg koploper is tussen de Brabantse steden. Ieder bedrijventerrein beschikt over een specifiek profiel. Comsave heeft gelukkig elke branche wel wat te bieden. In Tilburg stellen we vast dat zowel het stadscentrum als de bedrijventerreinen goed voorzien zijn van zakelijk internet. Ter volledigheid stellen we u hieronder een overzicht van enkele bedrijventerreinen voor. Per bedrijventerrein bekeken we de beschikbaarheid van internet voor vier tot acht bedrijven netjes verspreid over het gebied om tot een globaal beeld te komen. Zelf benieuwd welke internetsnelheid op uw bedrijfslocatie mogelijk is? Check het hier via onze postcodecheck! Hieronder het overzicht per bedrijventerrein voor Tilburg:
 

Kanaalzone / Centrum
De Kanaalzone is wat betreft bedrijventerreinen het dichtst gelegen bij het centrum van Tilburg. We onderzochten wel acht locaties om erachter te komen wat hier beschikbaar is: van Euromaster, tot ZUID Creatives, Kwikfit, Partytentverhuur, en zo verder. Vast te stellen is dat de kanaalzone in Tilburg op sommige plekken nog een duwtje in de rug kan gebruiken. Zakelijk glasvezel is er afwisselend onnet, nearnet en offnet aanwezig. Gelukkig zijn de alternatieven als dsl, ethernet en straalverbinding wel aanwezig.
 

Vossenberg
Dit bedrijventerrein is een echt industrieterrein: detailhandel, productie, logistiek, hier zit het. Veel grote nationale, maar ook internationale bedrijven bevinden zich hier. Het bedrijventerrein is goed bereikbaar met de auto via de A58 en de A65 en via de N260 en de N261. Dat hier veel logistieke bedrijven zich gevestigd hebben zal daar wel wat mee te maken hebben. Maar wat logistieke bedrijven ook nodig hebben is internet! Gelukkig is hier het glasvezelnetwerk al bijna overal aangesloten. En zo niet, trekken we de kabel van de buurman gewoon door.
 

Kraaiven
Op dit bedrijventerrein zijn veel bedrijven die werken in procesindustrie. Ook zijn er meerdere bedrijfsverzamelgebouwen. Glasvezel is hier bijna overal aangesloten. Voor de bedrijfsverzamelgebouwen in dit gebied hebben we trouwens een erg interessant voorstel. Zo kunnen kleinere bedrijven die niet één glasvezelverbinding op zichzelf kunnen financieren met meerdere bedrijfjes één glasvezelverbinding bij Comsave afnemen en deze delen. Meer weten? Neem even contact op met ons via sales@comsave.com en we vertellen u er alles over.
 

Loven
Het industrieterrein van Loven bevindt zich ten oosten van Tilburg en bestaat ook al een tijdje. Op dit terrein zitten maar liefst 250 bedrijven, wat voor een grote diversiteit zorgt. MKB, dienstverleners, productiebedrijven en ook grote bedrijven zijn hier gevestigd. Loven is ook goed ontsloten wat betreft weg- en spoorverkeer. 250 bedrijven checken vraagt wat meer tijd, dus beperkten we ons tot 5 bedrijven verspreid over het terrein. Zelf één van de 245 anderen checken? Dat kan hier. Onze vaststelling is dat zakelijk glasvezel hier alvast erg makkelijk beschikbaar is, mooi zo!
 

Het Laar
In Tilburg-Zuid vinden we Het Laar terug. De bedrijven die hier gevestigd zijn, zijn voornamelijk actief in de zakelijke dienstverlening. Wanneer u nu langs Het Laar rijdt, zal het u opvallen door de realisatie van het Rhenus Contract Logistics Hoofdkantoor, wat door de bijzondere architectuur u meteen zal opvallen. Ondanks dat het bedrijvenpark al sinds de jaren tachtig bestaat, is het niet achtergebleven. Op élke locatie die we hier checkten lag glasvezel al binnen! Een (bijna) unicum, want…:
 

Katsbogten
Dit bedrijventerrein ligt aan de snelweg A58 en is zeer goed bereikbaar. Daaruit voortvloeiend hebben verschillende supermarkten hun pick-up points voor de boodschappen van eindgebruikers hier gepositioneerd. Ook kunt u Katsbogten kennen door het imposante 70 meter hoge kantoorgebouw Entrada. Ook Katsbogten lijkt wel helemaal ontsloten van zakelijk glasvezel. We checkten hiervoor vier bedrijven in verschillende sectoren en allen hadden al zakelijk glasvezel binnen liggen.
 

Tradepark 58
Het meest innovatieve bedrijventerrein van Tilburg, zo wordt Tradepark 58 genoemd. Tradepark 58 gelooft in bedrijven die slimme oplossingen creëren op moeilijke problemen. De lat voor de bedrijven die zich hier willen vestigen is dus zeker hoog genoeg gelegd. Alles samen bevinden zich er 50 bedrijven in Tradepark 58 en ook zij genieten allen van razendsnel internet via de glasvezelkabel.
 

Concluderend kunnen we stellen dat bedrijven in Tilburg wat internet betreft amper wat te klagen hebben. Zakelijk glasvezel is ruim aanwezig. In Tilburg zijn ze dus zeker met hun tijd mee.
 

Meer weten? We onderzochten ook het zakelijk internet in de volgende steden:
- Zakelijk internet in Amsterdam
- Zakelijk internet in Rotterdam
- Zakelijk internet in Utrecht
- Zakelijk internet in Eindhoven

zakelijk-internet-in-tilburg thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?