Helemaal doorgeflipt: de robotisering van de arbeidsmarkt

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

Heeft u onlangs toevallig een hamburgertje gegeten in Pasadena, Californië?
Dan bestaat de kans dat die gemaakt is door Flippy, een robot die bij hamburgerrestaurant CaliBurger achter de grillplaat staat om hamburgers te flippen.


 

Flippy is uitgerust met camera's en sensoren waarmee hij de hamburgers scherp in de gaten houdt. Op de juiste momenten, bijvoorbeeld als de burger een lekker plakje kaas nodig heeft, waarschuwt Flippy via het bedrijfsnetwerk zijn menselijke collega's. Die weten dan precies wanneer ze zich met het eten moeten bemoeien, en wanneer ze de boel met rust kunnen laten.
 

Op die manier wordt niet het hele productieproces geautomatiseerd, maar wordt het werk in de hamburgerkeuken wel een stuk efficiënter en gestroomlijnder. Kijk, dat is een stukje Managed WiFi waar elke baas blij van wordt.
 

Die vorm van robotisering zien we vandaag de dag in meer sectoren terug. Zo werken ze in de agrarische sector al een tijdje met robots die zelf doorhebben of een stuk fruit of een gewas rijp is om te plukken. Dat scheelt de menselijke werknemers een hoop rugpijn.
 

Volgens experts is dat precies wat er zo goed is aan robotisering: doordat mensen minder tijd hoeven te besteden aan saai of gevaarlijk werk, houden ze tijd over om te besteden aan de meer creatieve en ingewikkelde facetten van het productieproces.
 

Vandaar ook dat robotisering hand in hand gaat met zakelijk internet dat al die data- en communicatieverkeer in goede banen leidt. Een goed bedrijfsnetwerk is in feite de schakel tussen robot en mens.
 

Trouwens: als Flippy klaar is, maakt hij zonder te klagen zelf de grillplaat schoon. Daar is geen kabel, DSL of glasvezel voor nodig.
 

En dankzij een speciaal ontwikkelde artificial intelligence en machine learning kan Flippy ook nieuwe taken leren. Dus zeg het maar: gebakken uitjes erbij?

zakelijk-internet-nodig-voor-robotisering thumbnail

Comsave in het nieuws

 • partner-aan-het-woord-dim-it thumbnail
  woensdag 28 november 2018

  Partner Aan Het Woord: DIM-it

  Zelf vertellen we graag waarom u partner bij Comsave moet worden. Maar nog liever laten we een partner vertellen wat hij of zij aan Comsave heeft. Deze keer laten we Rolf Hoepelman van DIM-it aan het woord.

 • comsave-partner-experience-2018-fotos thumbnail
  dinsdag 27 november 2018

  Comsave Partner Experience 2018: de foto's

  Op 22 november 2018 mochten we onze partners verwelkomen op de Comsave Partner Experience 2018.

 • censureert-de-eu-youtube thumbnail
  maandag 19 november 2018

  Censureert de E.U. binnenkort YouTube?

  YouTube niet enthousiast over nieuwe E.U. copyrightwet. Censureert de E.U. onbedoeld?