Helemaal doorgeflipt: de robotisering van de arbeidsmarkt

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

Heeft u onlangs toevallig een hamburgertje gegeten in Pasadena, Californië?
Dan bestaat de kans dat die gemaakt is door Flippy, een robot die bij hamburgerrestaurant CaliBurger achter de grillplaat staat om hamburgers te flippen.


 

Flippy is uitgerust met camera's en sensoren waarmee hij de hamburgers scherp in de gaten houdt. Op de juiste momenten, bijvoorbeeld als de burger een lekker plakje kaas nodig heeft, waarschuwt Flippy via het bedrijfsnetwerk zijn menselijke collega's. Die weten dan precies wanneer ze zich met het eten moeten bemoeien, en wanneer ze de boel met rust kunnen laten.
 

Op die manier wordt niet het hele productieproces geautomatiseerd, maar wordt het werk in de hamburgerkeuken wel een stuk efficiënter en gestroomlijnder. Kijk, dat is een stukje Managed WiFi waar elke baas blij van wordt.
 

Die vorm van robotisering zien we vandaag de dag in meer sectoren terug. Zo werken ze in de agrarische sector al een tijdje met robots die zelf doorhebben of een stuk fruit of een gewas rijp is om te plukken. Dat scheelt de menselijke werknemers een hoop rugpijn.
 

Volgens experts is dat precies wat er zo goed is aan robotisering: doordat mensen minder tijd hoeven te besteden aan saai of gevaarlijk werk, houden ze tijd over om te besteden aan de meer creatieve en ingewikkelde facetten van het productieproces.
 

Vandaar ook dat robotisering hand in hand gaat met zakelijk internet dat al die data- en communicatieverkeer in goede banen leidt. Een goed bedrijfsnetwerk is in feite de schakel tussen robot en mens.
 

Trouwens: als Flippy klaar is, maakt hij zonder te klagen zelf de grillplaat schoon. Daar is geen kabel, DSL of glasvezel voor nodig.
 

En dankzij een speciaal ontwikkelde artificial intelligence en machine learning kan Flippy ook nieuwe taken leren. Dus zeg het maar: gebakken uitjes erbij?

zakelijk-internet-nodig-voor-robotisering thumbnail

Comsave in het nieuws

 • zelfrijdende-taxi-volgend-jaar-al-op-de-weg thumbnail
  vrijdag 22 juni 2018

  Zelfrijdende taxi volgend jaar al op de weg

  Volgens de ANWB besteden we in Nederland gemiddeld één hele werkdag per week (8 uur) in de auto achter het stuur. Zonde van de tijd, maar hoe kunnen we dat anders doen?

 • kabinet-zet-digitaal-voorop thumbnail
  donderdag 21 juni 2018

  Kabinet zet digitaal voorop

  Nederland is al nummer 1 van Europa als het op supersnelle en bereikbare netwerken aankomt. En nu wil het kabinet ervoor zorgen dat Nederland in 2021 ook nog eens 'het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa' krijgt.

 • verschillende-platformen-xelion thumbnail
  woensdag 20 juni 2018

  VoIP blog 8: Verschillende platformen; Xelion

  Er zijn verschillende platformen die u met VoIP kunt gebruiken. Vorige week was 3CX aan de beurt en vandaag is Xelion aan de beurt. Hoe werkt Xelion en wat zijn de belangrijkste verschillen met 3CX?